vzw Erat

vzw Erat is een jongerenwerking in Leuven. Erat richt zich op kwetsbare jongeren tussen 18 en 28 jaar die hun leven weer in handen willen nemen.

VERTROUWEN.

Bij vzw Erat werken we met kwetsbare jongeren en hun entourage. Wij bouwen een vertrouwensband op en helpen hen een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Zo kunnen ze hun plekje in de samenleving vinden. We zetten volop in op de kracht van niet-evidente ontmoeting.

PARTICIPATIE.

vzw Erat is er vóór maar ook dóór haar jongeren. Ze zijn vertegenwoordigd in alle lagen van de organisatie, óók het bestuur. Ze worden betrokken bij beslissingen, activiteiten en planning. Geen one-size-fits-all maar maatwerk voor al onze jongeren. 

GROEPSGEVOEL.

Bij ons is zowel de jongere als zijn hele vriendengroep welkom. Hierdoor bereiken wij moeilijk bereikbare jongeren. Ze komen op vrijwillige basis en geven vzw Erat zélf het mandaat om met hen aan de slag te gaan.  

ENGAGEMENT.

Goed doen voor anderen voelt goed. We zoeken de sociale gevoeligheden van onze jongeren en werken samen met hen voor goede doelen en zetten ons in voor de samenleving. Zo bouwen we verder aan een positieve identiteit, die ze verder kunnen uitdragen binnen hun vriendengroep. Positieve rolmodellen werken inspirerend!

SIGNAAL.

Wij staan zeer dicht bij onze jongeren en zijn daardoor ideaal geplaatst om mechanismen te detecteren in het systeem die ongelijkheid in stand houden. Wij kaarten dit aan en trachten zo het beleid te beïnvloeden en beter af te stemmen op de noden van onze doelgroep.


Onze werking is mogelijk dankzij de steun van deze partners


Cijfer in de kijker

94 jongeren begeleid in 2023

GEEF ONS EEN DUWTJE IN DE RUG


In loving memory

Eind 2022 moesten we afscheid nemen van onze goede vriend en collega Joël. Joël was mede-oprichter van vzw Erat. We dragen het vervolg van onze werking aan hem op en nemen zijn visie, zijn puurheid en zijn passie met ons mee. Hij zal voor altijd een voorbeeld zijn voor onze jongeren door de weg die hij heeft afgelegd en hoeveel hij voor anderen betekende. Hij belichaamde en ademde de visie van Erat. Merci voor alles Jojo. ♡

We zoeken de vonk.
We wakkeren ze aan.
We verspreiden het vuur.